Hvorfor Honning ?

Offentliggjort den 31. maj 2025 kl. 08.53
Dansk Honning er et 100 % rent naturprodukt, der udvindes af bier, der igennem hele foråret og sommeren indsamler nektar fra blomster og pollen og omdanner det til honning. Honning blev brugt helt tilbage i oldtiden og i forskellige kulturen som eksempelvis I Egypten, hvor man brugte honningen til sårbehandling og balsamering.

I Europa havde mange klostre bistader, og honning var en vigtig fødevare og man brugte det som medicin. I Danmark og resten af Europa var både herremænd og bønder selvforsynende med honning, da de havde bistader på deres gårde.
Honning kager kom til Danmark gennem den herrnhutiske Brødre menigheds-by Christiansfeld fra slutningen af 1700-tallet. 

Brug af honning:

 

  • Sødning: Honning har været brugt som sødemiddel i madlavning i århundreder samt til brygning af øl.
     
  • Medicin: Honning har traditionelt været brugt til sårbehandling og som et middel mod forkølelse og ondt i halsen. 
     
  • Religiøse ceremonier: Honning har også været brugt i religiøse ceremonier, hvor det har repræsenteret udødelighed og evig ungdom. 
     
Værdien af honning:

 

  • Naturligt sødemiddel: 
    Honning er et naturligt sødemiddel, der indeholder sukker, mineraler, proteiner og antioxidanter. 
     
  • Antiseptisk virkning: 
    Honning har antiseptiske og antibakterielle egenskaber. 
     
  • Lang holdbarhed: 
    Honning kan holde sig i årevis, hvis det opbevares tørt, mørkt og køligt. 
  • Biavleres arbejde:
    Biavlere spiller en vigtig rolle i produktionen af honning, og de bruger sensorik til at beskrive og markedsføre deres helt egen specielle honning. 
     
  • Sundhedsforskning:
    Honning bliver stadig undersøgt for dens helbredende egenskaber, og forskere studerer, hvordan honning kan bruges til at behandle forskellige lidelser. 
     

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.