Dansk Honning er et 100 % rent naturprodukt, der udvindes af bier, der igennem hele foråret og sommeren indsamler nektar fra blomster og pollen og omdanner det til honning. Honning blev brugt helt tilbage i oldtiden og i forskellige kulturen som eksempelvis I Egypten, hvor man brugte honningen til sårbehandling og balsamering.
I Europa havde mange klostre bistader, og honning var en vigtig fødevare og man brugte det som medicin. I Danmark og resten af Europa var både herremænd og bønder selvforsynende med honning, da de havde bistader på deres gårde.
Honning kager kom til Danmark gennem den herrnhutiske Brødre menigheds-by Christiansfeld fra slutningen af 1700-tallet.
Brug af honning:
- Sødning: Honning har været brugt som sødemiddel i madlavning i århundreder samt til brygning af øl.
- Medicin: Honning har traditionelt været brugt til sårbehandling og som et middel mod forkølelse og ondt i halsen.
- Religiøse ceremonier: Honning har også været brugt i religiøse ceremonier, hvor det har repræsenteret udødelighed og evig ungdom.
Værdien af honning:
- Naturligt sødemiddel:
Honning er et naturligt sødemiddel, der indeholder sukker, mineraler, proteiner og antioxidanter. - Antiseptisk virkning:
Honning har antiseptiske og antibakterielle egenskaber. - Lang holdbarhed:
Honning kan holde sig i årevis, hvis det opbevares tørt, mørkt og køligt.
-
Biavleres arbejde:Biavlere spiller en vigtig rolle i produktionen af honning, og de bruger sensorik til at beskrive og markedsføre deres helt egen specielle honning.
-
Sundhedsforskning:Honning bliver stadig undersøgt for dens helbredende egenskaber, og forskere studerer, hvordan honning kan bruges til at behandle forskellige lidelser.

Tilføj kommentar
Kommentarer