Jobbet som Biavler !

Offentliggjort den 15. april 2025 kl. 11.35

Velkommen til Blomsterne og Bierne, hvor dette er mit første blogindlæg.

Jeg vil løbende dele nye indlæg, hvor jeg vil fortælle om årets gang med bierne samt interessante fakta om dem.

At være biavler i dag er en udfordrende opgave, der afhænger blandt andet af antallet af bistader, man starter med.
Det er vigtigt at starte som biavler med en grundlæggende uddannelse, og jeg anbefaler alle at tage et biavler kursus i nærheden af hvor du bor, før du får bierne hjem. Dette vil bedre ruste dig til at håndtere de forskellige situationer og udfordringer, der kan opstå undervejs.
Det anbefales altid at starte med to bistader, så man altid har en familie i gang, hvis noget går galt i vinterhalvåret.  

At være Biavler I dag kræver hårdt arbejde, tid og tålmodighed samt en del udstyr. Det er også en god idé først, at finde ud af, om du er allergisk over for bistik, inden du starter, så du altid kan have den nødvendige medicin eller allergipiller ved hånden.

Det er svært at vide, om man har passionen for biavl, før man prøver det. Mange i faget forelsker sig i biernes verden, en del stopper også undervejs og der kommer nye til, ligesom mig selv.


Min fascination for bierne og deres intelligens var grunden til, at jeg startede som biavler. Når man dykker ned i biernes verden, bliver man hurtigt fascineret af deres evner og adfærd. Jeg har stor respekt for bierne og ser dem som vigtige og værdifulde skabninger for naturen, De er et kæmpe led i den naturlige bestøvning af blomster i verden og uundværlige for naturen, så vi skal alle være bedre til at værne om dem nu og i fremtiden.

Mange tror, ​​at en ny biavler tjener en formue, men det er ikke tilfældet. Mængden af ​​arbejde, som en biavler skal udføre i løbet af året, sammen med bierne, er betydelig. En biavler har et årshjul som han/hun følger igennem sæsonen for at sikre biernes overlevelse, især i vinterperioden.
Derudover er der udgifter og indkøb hele året, såsom bifoder til vinteren ca. 14-18 kg pr. familie, lokale til udstyr og slyngning, honningslynge, vedligeholdelse af bierne og bistader, indkøb af honningglas og etiketter og meget mere.
Jo flere bistader du har - jo mere arbejde og udgifter vil du få, det giver næsten sig selv.

Jeg mener også, at honning bør prissættes meget højere, i betragtning af hvor unik og rent et produkt den danske Honning reelt er, samt det hårde arbejde, som bierne yder. En arbejder-bi lever faktisk kun i ca. 3-6 uger i sommerperioden, så er den slidt op og dør. 

 

 

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.